UW GIFT VASTGELEGD IN EEN TESTAMENT

In een testament kunt u zelf bepalen hoe uw nalatenschap wordt verdeeld. Bij een notaris legt u uw wensen vast. Er zijn verschillende mogelijkheden om ECF in uw testament op te nemen, bijvoorbeeld met een geldbedrag of bepaalde goederen. Het geldbedrag kan in de vorm van een vast bedrag (legaat) of een percentage van uw nalatenschap. Ook is het mogelijk om ECF naast uw kinderen, familieleden, vrienden en andere goede doelen tot erfgenaam te benoemen.

Verandert uw situatie of wilt u een andere verdeling? Dan kunt u uw testament altijd wijzigen bij de notaris, zonder u te hoeven verantwoorden.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het opstellen van een testament en alles wat daarbij komt kijken. Mocht u meer willen weten of advies nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op. Mail naar Björn Stenvers b.stenvers@eyecarefoundation.nl of bel 020-6473879.

Ook bij de belastingdienst of bij Notaris.nl kun u informatie krijgen.

Een donateur, een dame van 101 jaar, vertelt waarom zij onze stichting in haar testament heeft opgenomen:

“Ik ben al donateur sinds ik jaren geleden aan mijn ogen werd geopereerd. Ik kon toen voor 75 gulden een video-opname van de operatie kopen. Het geld kwam via Eye Care Foundation ten goede aan de blindheidbestrijding in Nepal. Daarna hebben mijn man en ik Eye Care Foundation in ons testament opgenomen. Met het geld uit zijn nalatenschap is in het oogziekenhuis in Mechi, Nepal, een operatiekamer ingericht die zijn naam draagt. Een geweldige vorm van erkentelijkheid en voor mij zeer emotioneel. Na mijn overlijden gaat het grootste deel van mijn nalatenschap naar Eye Care Foundation. Zodat heel veel arme blinde mensen geholpen worden.”

Wilt u meer informatie of van gedachten wisselen?

Neem contact op met


Björn Stenvers
Directeur
 b.stenvers@eyecarefoundation.nl

Telefoon: 020 – 647 38 79