Uw gift voor de toekomst

Zijn de projecten van Eye Care Foundation nog nodig over 10 of 20 jaar? Helaas is het antwoord ‘Ja’. Ook dan zullen we ons inzetten voor een wereld waarbij onnodige blindheid wordt aangepakt. Via onze projecten in de landen waar we op dat moment actief zijn.

De oprichters van de stichting konden bijna 40 jaar geleden niet vermoeden wat zij teweeg zouden brengen. Hun besluit om actie te ondernemen, heeft inmiddels al geleid tot 7 miljoen oogpatiënten die zijn onderzocht en/of geopereerd. Mensen die anders blind of slechtziend door het leven zouden gaan. Een geweldig resultaat, maar we zijn er nog niet, nog lang niet. Uw hulp blijft hard nodig.

Daarom is het geweldig als mensen ons opnemen in hun testament. Met een gift voor de toekomst kunnen we zoveel doen voor mensen die tot de allerarmsten in deze wereld behoren. Hoe mooi is het dat kinderen zich ten volste kunnen ontwikkelen omdat wij hun zicht hebben teruggegeven, of opa of oma die zich na een staaroperatie weer nuttig voelt voor hun familie. Samen met onze medische specialisten, onze projectcoördinatoren, onze medewerkers in Nederland, Azië en Afrika, en natuurlijk onze vele donateurs, blijven we ons inzetten voor goede oogzorg. Voor iedereen.

Uw gift voor de toekomst is bij ons in goede handen. Regelmatig spreekt onze huidige directeur (Björn Stenvers) met de oprichters van Eye Care Foundation. Zij zijn al jaren geleden gepensioneerd, maar nog zeer betrokken bij de stichting. Zij ondersteunen ten volste hoe de stichting voortbouwt op de basis die zij bijna 40 jaar geleden hebben gelegd. Zoals wij nu hun werk voortzetten, weten we zeker dat een volgende generatie ons werk overneemt over 10, 20 of 30 jaar. Tot we niet meer nodig zijn.

En dat kan met uw hulp. Als u overweegt om ons op te nemen in uw testament, neem dan gerust contact met ons op. Graag bespreken we met u wat uw wensen zijn. Via onze huisnotaris kunnen we ook de volledige afwikkeling van uw nalatenschap verzorgen.

Zo legt u uw gift vast in een testament:

In een testament kunt u zelf bepalen hoe uw nalatenschap wordt verdeeld. Bij een notaris legt u uw wensen vast. Er zijn verschillende mogelijkheden om ons in uw testament op te nemen, bijvoorbeeld met een geldbedrag of bepaalde goederen. Het geldbedrag kan in de vorm van een vast bedrag (legaat) of een percentage van uw nalatenschap. Ook is het mogelijk om Eye Care Foundation naast uw kinderen, familieleden, vrienden en andere goede doelen, tot erfgenaam te benoemen.

Verandert uw situatie of wilt u een andere verdeling? U kunt uw testament altijd wijzigen bij de notaris, zonder u te hoeven verantwoorden.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het opstellen van een testament en alles wat daarbij komt kijken. Mocht u meer willen weten of advies nodig hebben, neem dan contact met ons op. Mail naar Björn Stenvers b.stenvers@eyecarefoundation.nl of bel 020-6473879.

Ook bij de belastingdienst of bij notaris.nl kun u informatie krijgen.

Alvast heel erg bedankt voor uw interesse in ons werk.

Een donateur, een dame van 101 jaar, vertelt waarom zij onze stichting in haar testament heeft opgenomen:

“Ik ben al donateur sinds ik jaren geleden aan mijn ogen werd geopereerd. Ik kon toen voor 75 gulden een video-opname van de operatie kopen. Het geld kwam via Eye Care Foundation ten goede aan de blindheidbestrijding in Nepal. Daarna hebben mijn man en ik Eye Care Foundation in ons testament opgenomen. Met het geld uit zijn nalatenschap is in het oogziekenhuis in Mechi, Nepal, een operatiekamer ingericht die zijn naam draagt. Een geweldige vorm van erkentelijkheid en voor mij zeer emotioneel. Na mijn overlijden gaat het grootste deel van mijn nalatenschap naar Eye Care Foundation. Zodat heel veel arme blinde mensen geholpen worden.”

Wilt u meer informatie of van gedachten wisselen?

Neem contact op met

Björn Stenvers

Björn Stenvers
Directeur
b.stenvers@eyecarefoundation.nl
Telefoon: 020 – 647 38 79