Dam tot Damloop 2017: We gaan er voor!

Je kunt dit jaar meedoen aan traditionele Dam tot Damloop van 16 km of bouw een feestje tijdens de Damloop by Night die 8 km is.  Natuurlijk kun je de zaterdagavondloop gebruiken als een warming up voor de langere afstand op zondag.

Dam tot Damloop

Op zondag 17 september 2017 doen 50.000 hardDam tot Damloop Amsterdamlopers mee aan de 33e editie van de Dam tot Damloop. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. De afstand is 10 Engelse Mijl, waaraan ook elk jaar een aantal wereldtoppers meedoet.

Damloop by Night

Het parcours van de 5 Engelse Mijl gaat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop-parcours en is oogverblindend verlicht. Onderweg geeft de muziek je een extra boost om deze 8 km te voltooien. De finish is bij het Dam tot Dam Park, waar je samen met duizenden andere hardlopers meteen kunt proosten op je behaalde overwinning.

Loop voor Nepal

Met jouw sponsorgeld van €130  kunnen wij staarpatiënten in Nepal het zicht teruggeven. Vanuit het Himalaya oogziekenhuis en het  Mechi oogziekenhuis worden er regelmatig oogkampen en onderzoekskampen uitgevoerd. Op centraal gelegen locaties in de afgelegen, bergachtige gebieden worden chirurgische oogkampen uitgevoerd. Tijdens deze kampen worden in korte tijd zoveel mogelijk patiënten geopereerd. Tijdens de onderzoekskampen worden de patiënten onderzocht en zo nodig voor een operatie naar het oogziekenhuis gebracht. De patiënten leggen vaak lange afstanden te voet af om bij het oogkamp aanwezig te kunnen zijn.

Hoe werkt het

Eye Care Foundation regelt je inschrijving, geeft je een prachtig hardloopshirt en zorgt voor een geweldige ontvangst bij café In de Wildeman. En wanneer jij uitgeput over de finish komt, staan wij klaar om je op te vangen bij het Oogheelkundig Medisch Centrum Zaandam. Wij hebben voor zowel de Dam tot Damloop als voor de Damloop by Night 50 startbewijzen. Schrijf je snel in, want vol = vol!

Aanmelden kan met het inschrijfformulier Damloop of met het inschrijfformulier Damloop by Night.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met Margreet Geels via m.geels@eyecarefoundation.nl of bel naar 020-6473879

 

Ja ik doe mee!

Je kan je nu al aanmelden voor de Dam tot Damloop 2017! Stuur een mail naar Margreet Geels: m.geels@eyecarefoundation.nl 

Eye Care Foundation regelt je inschrijving en je krijgt een prachtig hardloopshirt. Eye Care Foundation zorgt ook voor een geweldige ontvangst in café in de Wildeman en een swingende opvang  na de finish met live muziek bij het Oogheelkundig Medisch Centrum Zaandam.


IMG_1113

Hoe werkt het?

  1. Stuur een mail naar Margreet Geels;
  2. Maak een actiepagina aan op Justgiving;
  3. Haal zoveel mogelijk geld op;
  4. Beleef een fantastische sportieve dag op 16 of 17 september 2017;
  5. Geef iemand zijn zicht terug!


Periodiek schenken

Opbrengst Dam tot Damloop afgelopen jaren:

  • 2016: € 19.699 (besteed aan arme blinden en slechtzienden in Vietnam)
  • 2015: € 17.505 (besteed aan de opleiding tot oogarts van Nassania Yohana Shilla in Tanzania);
  • 2014: € 19.308  (besteed aan outreach projecten: hulpposten en oogkampen in afgelegen gebieden);
  • 2013: € 19.600 (besteed aan training en opleiding oogheelkundige medewerkers en specialisten);
  • 2012: € 16.577  (besteed aan staaroperaties).

Hoofdsponsor 2017

Mr. Eyes

Sponsoren

Allergan UK (Blue)      ursapharm JPEG    TheaPharma

Low Vision Totaal     Revoir RecruitmentLogo Optronica

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact op met:

Margreet Geels
PR en donateurscontacten
m.geels@eyecarefoundation.nl
020 – 647 38 79