Doe mee met de Eye Care Challenge 2021

Loop dwars door de wildernis van de Veluwe: 120 km in vier dagen en haal geld op voor de bouw van twee oogklinieken in Morogoro, Tanzania.

Eye Care Challenge vindt plaats van 21 oktober tot 24 oktober 2021. Samen met onze partner Impact Adventures realiseren wij deze tocht.

De bouw van de twee oogklinieken in de districten Malinyia en Mahenge is van start gegaan. Dit een belangrijke stap vooruit om oogzorg voor iedereen in Morogoro beschikbaar te maken.

Maar er is nog €21.000 nodig om de bouw af te maken.

Eye Care Foundation vraagt u om sponsorgeld bijeen te lopen voor:

  • Waterleiding en riolering
  • Binnendeuren
  • Toiletten voor de patiënten
  • Overdekte verbindingen (buiten) tussen de verschillende zalen
  • Air conditioning in de operatieruimtes en plafondventilatoren in de andere ruimtes
  • Speciale, goed schoon te houden, vloeren in de operatiezalen en vloertegels in de andere ruimtes

Wij vragen minimaal € 250,- sponsorgeld van u. Natuurlijk krijgt u van ons via een  sponsorcoach tips en tricks om dit te realiseren en wij staan te allen tijde met advies voor u klaar.

Helpt u mee dit te bereiken en doe mee aan deze uitdaging? Op de pagina van Impact Adventures leest u meer over deze geweldige wandeltocht.

Oogzorg te ver weg

Vaak moeten patiënten al een of twee dagen lopen naar een regionaal ziekenhuis. En voor oogpatiënten is de situatie nog nijpender. Elk district heeft weliswaar een eigen kliniek, maar er zijn geen oogzorgafdelingen. Daarnaast is er een ernstig gebrek aan oogheelkundig personeel en instrumenten.

En er zijn slechts twee oogartsen in uitgestrekte gebied van Morogoro.

Dit tekort is een van de grootste obstakels voor het bieden van goede oogzorg aan oogpatiënten hier
Het opleiden van oogzorgprofessionals en hen voorzien van de juiste instrumenten, materialen en een locatie om te werken, is cruciaal.

Daarom ondersteunt Eye Care Foundation Morogoro met gerichte oogzorgprojecten, waarmee de oogzorg op duurzame wijze versterkt wordt.

Over Tanzania 
In Tanzania (Oost-Afrika) wonen zo’n 55 miljoen mensen. De Morogoro-regio, waar op een oppervlakte van bijna 71.000 km2 ruim twee miljoen mensen wonen, is de op 1 na grootste regio van Tanzania.

Het gemiddelde inkomen van de Tanzanianen is laag. Een groot deel van de bevolking in Morogoro leeft onder de armoedegrens. De belangrijkste bronnen van inkomsten zijn landbouw, visserij en kleine bedrijven.