Donatie van monturen voor Tanzania

Door het doneren van monturen aan de jarige Eye Care Foundation geeft Van Den Bergh Optiek slechtzienden in Tanzania weer zicht op een goede toekomst.

Van den Bergh optiek
De Utrechtse Mark Daggers van Eye Care Foundation (l) neemt brillen van Van Den Bergh in ontvangst (r Jan van Gotum)

Sinds een jaar is Jan Van Gotum eigenaar van Van Den Bergh optiek aan de Biltstraat in Utrecht. Kwaliteit, goede service, en een eigentijdse collectie dragen bij aan het succes van de optiekzaak. Volgens hun bedrijfsfilosofie is succes naast een commerciële belang ook het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Om deze reden doneert het team van Van den Bergh een deel van zijn brillencollectie aan de Eye Care Foundation die dit jaar 35 jaar bestaat. Deze Nederlandse stichting draagt bij aan het voorkomen en verhelpen van slechtziendheid en blindheid in lage inkomenslanden in Azië en Afrika. In veel achtergelegen gebieden moeten mensen lang reizen naar het dichtstbijzijnde lokale medische team als ze iets aan hun ogen hebbe . Ook voor een eenvoudige leesbril of een juiste bril om weer mee te kunnen komen op school…!!

Het team van Van den Bergh ziet in hun optiekzaak genoeg volwassenen die een stuk moeilijker hun werk zouden kunnen doen, of kinderen die zich niet goed zouden kunnen ontwikkelen zonder bril. Zij snappen dus hoe groot de impact is van hun werk én dat van de Eye Care Foundation.

“We zijn heel blij met deze schenking. Hiermee kunnen wij patiënten in Tanzania een goede bril geven. Brillen in Tanzania zijn voor veel mensen niet te betalen maar zo noodzakelijk om hen weer mee te laten doen in de maatschappij.”
Aldus Mark Daggers, relatiemanager zakelijke markt bij Eye Care Foundation.

De Eye Care Foundation richt zich in oogzorgprojecten o.a. op het versterken van lokale oogzorgprofessionals en op het geven van voorlichting aan de bevolking. Zo worden met steun van Eye Care Foundation opticiens en oogartsen opgeleid, oogheelkundige instrumenten aangeschaft en vinden oogscreenings op locatie in afgelegen gebieden plaats.