Alternatieven voor de acceptgiro

De acceptgiro verdwijnt per 1 juni 2023

Het is het einde van een tijdperk: na 46 jaar verdwijnt dit jaar de acceptgirokaart als betaalmiddel in Nederland. Vanaf 1 juni 2023 wordt de acceptgiro niet meer verwerkt. Advies aan donateurs is om vóór 15 mei acceptgiro’s naar de bank te sturen. De banken hebben dan nog twee weken de tijd om deze te verwerken.

Voor veel donateurs is het nog altijd een handig middel om veilig, vertrouwd en gemakkelijk een donatie over te maken aan goede doelen zoals Eye Care Foundation.

We hopen dat u met de alternatieven die wij u aanreiken ons kunt blijven steunen. Uw steun blijft hard nodig. Het grootste deel van de mensen met een visuele aandoening kan worden geholpen met een eenvoudige bril of operatie. Maar helaas is dat niet voor iedereen financieel haalbaar. Door uw bijdrage geeft u iemand het zicht terug en daarmee weer toekomst perspectief.

Wij laten u graag een aantal veilige, gemakkelijke en betrouwbare manieren zien om u in te kunnen blijven zetten voor oogzorg wereldwijd:

 1. Mijn eenmalige gift.
  Bent u gewend om uw betalingen handmatig in te vullen en op te sturen naar uw bank? Dan kunt u dat blijven doen. Het enige verschil met de Acceptgiro is dat u uw ingevulde Mijn eenmalige gift betaling opstuurt naar het goede doel en niet naar uw bank. U kunt hiervoor ook de meegestuurde Antwoordenvelop gebruiken. Klik hier voor meer informatie over Mijn eenmalige gift.
 2. Vaste steun
  Met een automatische incassomachtiging steunt u Eye Care Foundation elke maand, elk kwartaal, elk half jaar of elk jaar met een vast bedrag. U bepaalt zelf hoeveel u wilt geven en hoe vaak. U weet precies waar u aan toe bent. Vaste steun zorgt er bovendien voor dat wij beter kunnen vooruitplannen en kunnen blijven investeren in effectieve manieren om zoveel mogelijk mensen te helpen. Uiteraard kunt u de machtiging op ieder moment stop laten zetten; een belletje, e-mail of brief aan Eye Care Foundation is genoeg.Meer weten? Bel ons op 020 – 647 38 79 of mail naar info@eyecarefoundation.nl en wij maken het direct voor u in orde.
 3. Online doneren
  U kunt uiteraard altijd via onze website online doneren. We hebben een gemakkelijk formulier voor u gemaakt.
 4. Doneren via de app of website van uw eigen bank
  U kunt Eye Care Foundation blijven steunen met de app van uw bank op uw smartphone of tablet. Ook kunt u internetbankieren via de website van uw bank. Veilig en betrouwbaar. Open de app of website en klik op ‘Overschrijven’ of ‘Overmaken’ of iets dergelijks. Voer het bedrag in dat u wilt geven en vul het rekeningnummer in van Eye Care Foundation: IBAN NL14 ABNA 0543 4445 54.Vergeet niet het betalingskenmerk of een omschrijving toe te voegen, dan weten wij van wie de donatie komt en waarvoor deze is bedoeld.
 5. Nalaten aan Eye Care Foundation
  Een groot percentage van mensen die jaarlijks door Eye Care Foundation worden geholpen, dankt zijn of haar zicht aan een testamentaire schenking van onze donateurs. Het is één van de meest effectieve manieren om mensen met een visuele aandoening ook in de verre toekomst te blijven helpen, zonder dat het van invloed is op uw huidige levenswijze. Meer informatie over nalaten aan Eye Care Foundation vindt u hier. Wilt u liever persoonlijk contact hierover? Bel 020 – 647 38 79 of mail naar b.stenvers@eyecarefoundation.nl en wij helpen u graag verder.
 6. Periodieke schenking
  Periodiek schenken is schenken met (meer) belastingvoordeel. Uw gift aan Eye Care Foundation is onder voorwaarden gedeeltelijk aftrekbaar van de belasting. En als u uw gift voor minimaal 5 jaar vastlegt in een periodieke schenkingsovereenkomst is deze zelfs volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Met een periodieke schenking behaalt u dus meer belastingvoordeel. Meer informatie over een periodieke schenkingsovereenkomst vind u op deze pagina. Liever persoonlijk contact? Bel ons op 020 – 647 38 79 of mail naar info@eyecarefoundation.nl. Wij helpen u graag.

 

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact op met:

Leander Hansen
Senior Fondsenwerver
l.hansen@eyecarefoundation.nl
020 – 647 38 79