17-daagse donateurreis Nepal

Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Nepal. In Kathmandu ontmoet u onze Nepalese medewerkers. In Pokhara krijgt u een rondleiding door het grote oogziekenhuis, dat afgelopen jaar haar vijfentwintigjarig bestaan gevierd heeft. In Tanahu bezoekt u de basisoogkliniek en in Gorkha de oogkliniek die onlangs uitgebreid is en waar men nu zelf oogoperaties kan uitvoeren.
De verschillende culturele hoogtepunten van dit veelzijdige land en koningssteden in de Kathmandu Vallei komen uiteraard aan bod. Op weg naar de geboortestad van Boeddha, maakt u een stop in het Chitwan natuurpark. In het sfeervolle Pokhara heeft u zicht op de majestueuze besneeuwde toppen van de Himalaya. En Gorkha wordt gezien als de bakermat van de Newari Architectuur. ’s Avonds kunt u op een gezellig terras, tijdens het eten van een heerlijke Dalbhat of lekkere momo’s, genieten van de kleurrijke omgeving.
Wij willen u met deze reis een goede indruk geven van de oogzorg die wij hier, mede dankzij uw hulp, al 35 jaar ondersteunen. Wij hopen dat u zult genieten van de prachtige natuur en gevarieerde cultuur in Nepal; het “dak van de wereld”.

De reis wordt begeleid door Marga Lapre. Zij heeft al vele reizen begeleid naar onder andere Nepal. Een van de Nepalese Eye Care Foundation medewerkers gaat voor een deel met de reis mee en kan u als geen ander vertellen over de projecten en de historie van het land. De groep bestaat uit acht tot twaalf personen. Bij de keuze van de hotels zoeken we een balans tussen eenvoud, comfort en goede ligging.

Reisschema

09 okt Vertrek Amsterdam
10 okt Aankomst Kathmandu, vrije namiddag.
11 okt Verblijf Kathmandu; excursie naar de oude koningsstad Patan.
Diner met de Nepalese medewerkers van Eye Care Foundation.
12 okt Excursie naar Pashupatinath en Bodnath tempel
13 okt Bus naar Chitwan (± 5 uur).
14 okt Verblijf Chitwan natuurpark; bezoek aan ‘The Elephant Breeding Center’
en ‘Gharial Crocodile centrer’.
15 okt Bus naar Lumbini (± 6 uur); bezoek aan de geboorteplaats van Boeddha.
16 okt Verblijf Lumbini; bezoek aan Boeddhistisch tempels en kloosters.
17 okt Bus naar Pokhara (± 6 uur) tussenstop bij de basisoogkliniek in Tanahu.
18 okt Verblijf Pokhara; bezoek aan Sarangkot en World Peace pagoda.
19 okt Rondleiding in het Himalaya Oogziekenhuis, vrije namiddag.
20 okt Bus naar Gorkha (± 3 uur).
21 okt Verblijf Gorkha; bezoek aan het districtsziekenhuis en Ghorkha Durbar.
22 okt Bus naar Kathmandu (± 5 uur).
23 okt Dagexcursie naar Bhaktapur.
24 okt Bezoek aan Durbar square en de marktjes in Thamel.
25 okt Vertrek Kathmandu en aankomst Amsterdam.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met Margreet Geels op 020 – 64 73 879 of m.geels@eyecarefoundation.nl.